Jak využít lesní ovoce

Borůvky, maliny, ostružiny, při každém slově si vybavíte jistě léto, les, případně vaši zahradu, kde dané ovoce pěstujete. Prodejci si vydělávají nejvíce na tomto typu jídla. Vy si z nich totiž můžete doma jednoduše vyrobit hned několik zákusků a dobrot, které vás osvěží. Několik nápadů získáte v tomto článku.

dezert v misce

            Můžete si připravit například bublaninu, ta je typická pro letní dny a toto ovoce. Taktéž se dělá z jahod. Jedná se víceméně o piškotové těsto, na které posypete rovnoměrně kusy ovoce. To zůstane na místě a vytvoříte se prohlubně, zbytek těsta nakyne. To vytvoří dojem „bublin“. Příprava je rychlá, výsledek není příliš sytý ani nezdravý, jedná se o zpříjemnění letního dne.

            Kromě bublaniny si lidé připravují také nepečené koláče, jelikož ve vedrech je těžké se udržet u trouby a v místnosti je poté zbytečně moc teplo. Jedním z receptů je například vyskládání piškotů do formy, tuto vrstvu zalijete krémem ze smetany, tvarohu, víceméně čehokoliv chcete a na to můžete vytvořit druhou vrstvu z piškotů a tvarohu. Nakonec vyskládáte vrch ovocem a to zalijete želatinou. Necháte několik hodin vychladnout (je třeba nechat tento zákusek v lednici dostatečně dlouho, aby stihl ztuhnout) a můžete podávat. Jedná se o jeden z nejlepších možností, jak si připravit sladké v létě. A opět se nejedná o těžký recept.
jogurt s ovocem

            Cheesecake si také lidé připravují v létě, a právě si jej obohacují o různé polevy navrch. Můžete si vytvořit sirup z ovoce a poté pouze cheesecake zalít, nebo jen posypat ovocem. Nejtěžší je tedy samotná příprava tohoto dortu, zbytek je jen na vás.

            A pokud netoužíte po patlání se s jakýmkoliv zákuskem nebo dortem, stačí si pouze nasypat ovoce do skleničky, přidat tvaroh, smetanu, nebo jogurt a nechat chvíli v lednici. Takovýto nakyslý jednoduchý recept (případně doplněný šlehačkou), vás jistě potěší. A nedáte si s ním prakticky žádnou práci.