V létě si teplé počasí prostě přímo žádá o uspořádání akce na zahradě. Čerstvý vzduch, přátelé, zábava, pohoda. Zařídit můžete mnohé – občerstvení, letní drinky, hudbu, posezení … Počasí ale prostě neovlivníte. Je ale snadné předejít nepříjemnostem, které může jeho nepřízeň způsobit. Řešením může být velký stan. Ten si můžete buď sami koupit a využít jej tak na vícero akcí, nebo existuje party stan pronájem – tedy firmy, které vám za úplatu půjčí přístřešek vhodný přímo pro vaši akci.

camping-1008575_1280

Co to vůbec je party stan? Jedná se o druh přenosného zastřešení, který poskytuje ochranu před povětrnostními podmínkami. Jednotlivé typy se od sebe liší velikostí, barvou, designem, materiálem či konstrukcí. Existuje dokonce v enormní formě, nazývá se mu mobilní hala, která je vhodná pro pořádání koncertů, ale i pro skladování různých materiálů, například při stavbě.

Využití těchto stanů je velmi široké. Jak již bylo výše naznačeno, sloužit mohou zábavě, ale také práci. Hodí se rodinné i firemní akce, jako festivalové zázemí, využít jich lze také na výstavách či různých propagačních akcích. Jejich účel využití je takřka neomezený.

pergola-4809079_1280

Kvalitní stany mají hliníkovou konstrukci a ocelové spojky, které zaručují dlouhou životnost a také odolnost a stabilitu. Plachty bývají nejčastěji z PVC, aby odolaly vodě, slunci i větru a jejich barvy či vzory mohou být různé. Na zakázku si klidně můžete nechat vyrobit plachty s vlastním designem. Některé mívají také průřezy sloužící coby okno – ty mohou být průhledné či „děravé“. K některým party stanům lze pořídit také podlahu, nejčastěji bývá dřevěná.

Ačkoli jsou stany oblíbené zejména pro teplé období, nejsou určeny výhradně na ně. Využít je lze bez větších problémů také v zimě, ovšem tady se musí jednat o bytelnou konstrukci, která vydrží i silnější poryvy větru, podlaha je zde vítaným doplňkem. Stany lze dokonce vybavit různými možnostmi vytápění, které udrží vevnitř teplo. Taková topidla ale již jsou větší finanční investicí, je třeba proto zvážit, zda jich v budoucnu opravdu využijete. I zde totiž platí, že si je lze pronajmout.